• اسک بید
  • تحلیلی
  • راه‌ های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی

راه‌ های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی

های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی
این مطلب را با دیگران به اشتراک گذاریم

در ابتدا باید بگوییم که بازارهای مالی به یک محیطی گفته می شود که افراد چه به صورت حقیقی چه به صورت حقوقی می توانند ابزارهای مختلف معاملاتی همچون ارزها، سهام های شرکت ها و شاخص ها، اوراق قرضه، کالاهای گران قدر و حتی نقدینگی را خرید و فروش کنند.

بازارهای مالی که در دنیا وجود دارد محیطی بسیار پیچیده و پویایی را دارند و معامله‌ گران همواره در آن بازارها به دنبال پیدا کردن بهترین زمان و فرصت برای ورود یا خروج از معاملات و خرید و فروش می باشند.

حال که بازارهای مالی را به طور مختصری برای شما همراه هان ارزشمندمان بازگو کرده ایم بهتر است به سراغ یک موضوع بسیار مهم و حساسی برویم که در بازارهای مالی وجود دارد و نقش اساسی و کلیدی را هم برای معامله و هم برای معامله گران ایفا می نماید.

در این بازارهای مالی یک گزینه ای مهم به نام سیگنال وجود دارد که می تواند نقش چشم گیری را در معامله و نتیجه آن داشته باشد از این رو سیگنال ها به‌ عنوان یکی از ابزارهای اصلی در تصمیم ‌گیری معامله گران در معامله نقشی حیاتی را دارا هستند.

در واقع سیگنال ‌ها را می توان به عنوان یک داده یا نشانه ‌هایی را حساب کرد که بر اساس تحلیل‌ های متفاوت از سوی ابزارهای مختلف و معامله گران تولید می ‌شوند و به معامله‌ گران نیز کمک می‌ کنند در هر زمان و موقعیتی تصمیم  ‌گیری هوشمندانه ‌تری را داشته باشند.

با توجه به اینکه دنیای مدرن امروزی بسیار پیچیده تر از سال های قبل شده و تمامی مراحل بر پایه تکنولوژی و فناوری های هوشمند دنیا بنا شده می توان گفت که بازارهای مالی نیز به همین گونه می باشند و دیگر موضوعی بسیار ناچیز و کم اهمیت به حساب نمی آیند.

طبق گفته قبلی بازارهای مالی نیز در دنیای پیشرفته و هوشمند امروزی بسیار رواج یافته و بسیاری از افراد جامعه در این بازارها خرید و فروش می کنند و درآمد خود را از این طریق به دست می آورند به همین دلیل می توان گفت که سیگنال ها نیز بسیار حائز اهمیت می باشند.

حال می توان مشاهده کرد که سیگنال ها نیز بسیار اهمیت یافته اند و مورد توجه بسیاری از افراد معامله گر شده اند، به این دلیل که امروزه تعداد زیادی از افراد جامعه ( معامله گران) بدون داشتن هیچ دانش عمیقی از تحلیل و درک آن صرفاً با استفاده از سیگنال‌ های ارائه شده توسط متخصصین یا الگوریتم‌ های مخصوص تمامی معامله های خود را مدیریت می‌ کنند.

البته لازم به ذکر است که یکی موضوع مهم درباره استخراج سیگنال ها و استفاده از آنها چگونه می باشد و آیا ممکن است معامله گران بتوانند با تکیه بر این سیگنال ها تمامی معامله های خود را به سود ببرند یا خیر؛ توجه داشته باشید که در ادامه به موضوع های مهمی چون اهمیت سیگنال ها، نحوه استخراج سیگنال و سیگنال دهی و ابازارهای تحلیل آنها می پردازیم پس تا انتها همراه ما بمانید.

سیگنال چیست و به چه دلیل اهمیت دارد؟

همان طور که در بخش های قبلی نیز گفته شد در بازارهای مالی یک بخشی وجود دارد به نام سیگنال، این سیگنال ها را می توان به عنوان یک نشانه یا داده در نظر گرفت که معامله گران می توانند با استفاده از آن سیگنال ها، معامله های خود را مدیریت کنند.

سیگنال در بازار مالی چیست

به طور کلی سیگنال هایی که در بازارهای مالی وجود دارد به عنوان یک پیامی است که به معامله گر نشان می ‌دهد که بهتر است در یک نماد مالی مشخص خرید و فروش انجام شود یا وضعیت فعلی نگه‌ داشته شود. ممکن است ندانید که سیگنال‌ ها می‌توانند کوتاه‌ مدت، میان‌ مدت یا بلند مدت باشند و بر اساس روش ‌های تحلیلی مختلف به دست آیند.

از دلایلی که اهمیت سیگنال ها را نشان می دهد می توان به مواردی همچون کمک به تصمیم‌ گیری سریع ‌تر معامله گر، کاهش اثرات احساسات در معاملات به خصوص احساسات هیجانی و منفی، بهره‌ گیری از تجربه و دانش تحلیلگران حرفه‌ ای تر، امکان مدیریت بهتر ریسک ‌هایی که ممکن است در معامله پیش آید، کمک به افراد مبتدی برای یادگیری و معامله‌ گری دقیق ‌تر و صرفه‌ جویی در زمان برای معامله ‌گرانی که وقت تحلیل ندارند اشاره کرد.

انواع سیگنال‌ ها در بازارهای مالی

وقتی سخن از سیگنال های موجود در بازارهای مالی به میان آمد ممکن است ندانید که این سیگنال ها انواع مختلفی را دارا هستند. به طور کلی سیگنال ها در بازار مالی به این گونه تعریف می شوند تا معامله گر بتواند بهتر تصمیم بگیرد در یک نماد خاص چه عملی را انجام دهد.

  • خرید(Buy Signal)
  • فروش (Sell Signal)
  • نگهداری (Hold Signal)
  • هشدار دهنده

در خرید به معامله گر پیشنهاد می شود به بازار ورود کند و در فروش به معامله گر پیشنهاد خروج یا کاهش موقعیت داده می شود و در حالت نگهداری پیشنهاد عدم تغییر موقعیت فعلی به معامله گر داده می شود و در نهایت در حالت هشدار درباره تغییرات ناگهانی بازار یا وقوع رویدادهای غیر منتظره پیشنهاد می شود.

لازم به ذکر است که این سیگنال ‌های گفته شده می ‌توانند هم به‌ صورت خودکار که ممکن است توسط  الگوریتم ‌ها و یا ربات‌ ها تولید شوند یا به صورت دستی توسط تحلیل گران تولید شوند. برای اینکه بتوانید درک بهتری را از این سیگنال ها داشته باشید در ادامه انواع مختلف سیگنال ها را ذکر کرده ایم:

  • سیگنال ‌های تکنیکال
  • سیگنال ‌های فاندامنتال (بنیادی)
  • سیگنال‌ های ترکیبی
  • سیگنال‌ های آماری و مبتنی بر یادگیری ماشین
  • سیگنال‌ های روانشناسی بازار و اخبار

سیگنال‌ های تکنیکال به همان گونه که از نامشان پیدا است مبتنی بر تحلیل تکنیکال هستند که رفتار قیمت و حجم معامله ها را بررسی می‌ کند؛ این نوع از سیگنال ها از پرکاربردترین نوع سیگنال ها در بازارهای مالی هستند و اغلب و توسط معامله‌ گران کوتاه‌ مدت و میان ‌مدت استفاده می‌ شوند.

از روش‌ های تولید سیگنال تکنیکال می توان به مواردی مانند اندیکاتورها مانند RSI، MACD، استوکاستیک، میانگین‌ های متحرک، الگوهای قیمتی مثل الگوی سر و شانه، مثلث، پرچم، حجم معاملات( تشخیص قدرت و ضعف روندها)، سطوح حمایت و مقاومت ( تشخیص نقاط ورود و خروج)، فیبوناچی اصلاحی و گسترشی ( پیش ‌بینی نقاط بازگشت بازار) اشاره نمود.

انواع سیگنال‌ ها در بازارهای مالی

به عنوان مثال از سیگنال تکنیکال این مسئله  را در نظر بگیری، عبور قیمت از میانگین متحرک ۲۰۰ روزه می ‌تواند سیگنال خرید باشد و واگرایی بین قیمت و اندیکاتور RSI می ‌تواند سیگنال برگشت روند باشد.

سیگنال‌ های فاندامنتال که سیگنال های بنیادی نیز گفته می شود یکی دیگر از سیگنال های بازار مالی هستند، همچنین سیگنال ‌های فاندامنتال بر اساس وضعیت بنیادی دارایی یا بازار صادر می ‌شوند. معمولا در این روش عوامل اقتصادی، عوامل مالی و عوامل سیاسی نیز بررسی می‌ شوند.
از روش ‌های تولید سیگنال فاندامنتال می توان به مواردی چون بررسی گزارش‌های مالی شرکت‌ها
تحلیل نرخ بهره، تورم و نرخ بیکاری، بررسی وضعیت درآمد، سود، بدهی و نقدینگی شرکت ‌ها و پایش اخبار سیاسی و اقتصادی اثر گذار اشاره کرد.

برای سیگنال فاندامنتال این مثال را در نظر بگیرید؛ افزایش سودآوری یک شرکت نسبت به پیش‌ بینی‌ ها می ‌تواند سیگنال خرید باشد و اعلام تحریم جدید علیه کشوری می ‌تواند با سیگنال فروش دارایی‌ های مرتبط باشد.
یکی دیگر از سیگنال هایی که در بازارهای مالی وجود دارد سیگنال ‌های ترکیبی می باشند، لازم به ذکر است که در بسیاری از مواقع تحلیل ‌گران برای افزایش دقت از ترکیب تحلیل تکنیکال و فاندامنتال استفاده می ‌کنند؛ این ترکیب سیگنال ها به دلیل دربرگیری اطلاعات گسترده ‌تر می ‌تواند سیگنال‌ های قابل ‌اطمینان ‌تری ارائه دهد.
از روش‌ های ترکیبی می توان به مواردی مانند بررسی هم‌ زمان نمودار قیمت و داده‌ های بنیادی و تأیید سیگنال تکنیکال با اخبار یا گزارش ‌های مالی و فیلتر کردن سیگنال ‌های تکنیکال بر اساس رویدادهای اقتصادی مهم اشاره کرد.
از سیگنال های ترکیبی این مثال را در نظر بگیرید؛ عبور قیمت از سطح مقاومت زمانی که شرکت گزارش مالی قوی منتشر کرده است.

سیگنال‌ های آماری و مبتنی بر یادگیری ماشین از نمونه های دیگر سیگنال ها در بازارهای مالی هستند، می توان گفت که این سیگنال ها با پیشرفت فناوری، تحلیل داده‌های بزرگ و استفاده از یادگیری ماشین برای تولید رواج یافته اند؛ همچنین این مدل‌ از سیگنال ها از الگوریتم‌ ها برای شناسایی الگوهای پنهان در داده‌ های تاریخی استفاده می ‌کنند.
از روش ‌های تولید سیگنال ماشینی می توان به مواردی مانند الگوریتم ‌های شبکه عصبی، مدل‌ های رگرسیون، الگوریتم‌ های طبقه‌ بندی و خوشه ‌بندی داده‌ ها اشاره نمود.

علاوه بر این سیگنال‌ های آماری و مبتنی بر یادگیری ماشین ویژگی ‌های خاص خود را در بر می گیرند که عبارتند از، کشف الگوهای پیچیده که توسط انسان قابل شناسایی نیستند، تولید سیگنال‌ های خودکار و سریع و نیاز به داده‌ های بسیار بزرگ برای آموزش مدل‌ ها.

برای مثال از سیگنال‌ های آماری و مبتنی بر یادگیری ماشین، ربات ‌های معاملاتی که به ‌طور خودکار با توجه به شرایط بازار سیگنال خرید یا فروش صادر می ‌کنند را در نظر بگیرید.

سیگنال‌ های روانشناسی بازار و اخبار، بخشی از سیگنال هایی هستند که در بازارهای مالی وجود دارند؛ گاهی اوقات بازار تحت تاثیر احساسات جمعی، اخبار فوری و رویدادهای پیش ‌بینی ‌نشده دچار نوسان می ‌شود که در همین شرایط برخی از این سیگنال‌ ها بر اساس این عوامل صادر می ‌شوند.
از روش‌ های این نوع سیگنال ها می توان به مواردی مانند بررسی شاخص ترس و طمع (Fear & Greed Index)، تحلیل شبکه‌ های اجتماعی و حجم جستجوها و دنبال کردن اخبار فوری اقتصادی و سیاسی اشاره کرد.
برای مثال سیگنال‌ های روانشناسی بازار و اخبار این موضوع ها را در نظر بگیرید؛ خبر مثبت درباره تأیید یک پروژه می‌ تواند سیگنال خرید باشد و ترند شدن یک کوین در شبکه ‌های اجتماعی می‌ تواند سیگنال ورود باشد.

سیگنال‌ ها را می توان علاوه بر نوع آنها، از نظر بازه زمانی نیز به دسته بندی های متفاوتی تقسیم کرد؛ سیگنال های کوتاه ‌مدت که مخصوص معاملات روزانه (اسکالپینگ و اینترادی) است، سیگنال های میان مدت که مخصوص معاملات چند روزه تا چند هفته و سیگنال های بلند مدت که برای سرمایه‌ گذاری های ماهانه یا سالانه می باشند.

لازم به ذکر است که سیگنال‌ های کوتاه ‌مدت معمولا مبتنی بر تحلیل تکنیکال هستند در حالی که سیگنال ‌های بلند مدت بیشتر با تحلیل فاندامنتال و روندهای کلان اقتصادی تولید می ‌شوند.
نحوه تحلیل سیگنال‌ ها
قبل از اینکه به سراغ بررسی نحوه تحلیل سیگنال ها برویم بهتر است در ابتدا بدانید که تحلیل سیگنال ها یعنی بررسی دقیق شرایط قبل از عمل به آن سیگنال و هیچ سیگنالی صد در صد درست نمی باشد؛ بنابراین تحلیل ‌گر باید عوامل مهمی را در هنگام تحلیل سیگنال ها در نظر بگیرد. در ادامه به عوامل های مهم در تحلیل سیگنال ها را بیان کرده ایم:

  • بررسی دلیل صدور سیگنال
  • آیا صرفاً براساس یک اندیکاتور صادر شده یا تأییدهای دیگری هم دارد؟
  • مقایسه با روند کلی بازار
  • سیگنال خلاف روند می تواند ریسک بالایی داشته باشد
  • مدیریت سرمایه
  • اندازه پوزیشن متناسب با ریسک مشخص شود
  • استفاده از حد ضرر و حد سود
  • برای جلوگیری از زیان های بزرگ یا خروج به موقع با سود مناسب
  • اعتبار سنجی سیگنال دهنده
  • بررسی سوابق و عملکرد گذشته برای اطمینان از کیفیت سیگنال
  • ویژگی ‌های یک سیگنال معتبر

لازم به ذکر است که یک سیگنال خوب باید ویژگی‌ های خاص خود را داشته باشد؛ در ادامه به آن ویژگی ها اشاره کرده ایم:

  • شفافیت
  • تکرار پذیری
  • آزمون پذیری
  • همخوانی داشتن با استراتژی های شخصی

در گام اول یک سیگنال خوب باید شفاف باشد به این منظور که دلیل صدور سیگنال مشخص باشد و ویژگی تکرارپذیری را دارا باشد تا بتواند در شرایط مشابه دوباره عملکرد خوبی داشته باشد. سومین ویژگی سیگنال ها که باید آن را داشته باشد آزمون پذیری است تا با داده‌ های تاریخی قابل تست باشد و در نهایت همخوانی با استراتژی شخصی را داشته باشد و متناسب با سبک و هدف سرمایه ‌گذار باشد.

ابزارهای دریافت و تحلیل سیگنال
بعد از این که سیگنال ها تولید شدند باید سیگنال های تولید شده به دست معامله گران برسند و برای اینکه بتوان سیگنال های موجود در بازار مالی را دریافت و تحلیل کرد باید از ابزارها و پلتفرم‌ های مختلفی که مخصوص این کار می باشد را بشناسید، در ادامه به پلتفرهم های معروفی که مخصوص دریافت و تحلیل سیگ نال ها هستند را ذکر کرده ایم

  • پلتفرم تحلیلی TradingView
  • پلتفرم متاتریدر
  • پلتفرم های موبایل و ربات های تلگرامی
  • وب سایت های تخصصی تحلیل
  • کانال های تلگرامی
  • گروه های خصوصی و وی آی پی ( (VIP

پلتفرم های متاتریدر یکی از محبوب‌ ترین نرم‌ افزارها در میان معامله گران هستند و برای تحلیل و دریافت سیگنال مورد استفاده قرار می گیرند، پلتفرم هایی مانند پلتفرم TradingView نیز امکان تحلیل تکنیکال و اشتراک سیگنال ‌ها را برای معامله گران و تحلیل گران فراهم نموده است.
پلتفرم ‌های موبایل و ربات‌ های تلگرامی ارائه سیگنال در زمان واقعی را قادر می باشند و در نهایت وب‌ سایت ‌های تخصصی مانند Investing.com، Forexfactory و سایر وب سایت ها مخصوص ارائه و دریافت سیگنال ها می باشند. همچنین این سایت‌ هایی که داشبورد آنلاین دارند معامله گران و تحلیل گران می‌ توانند وضعیت لحظه ‌ای سیگنال‌ ها را مشاهده کنند.

کانال ‌های تلگرامی نیز از محبوب‌ ترین روش‌ ها به حساب می آید که در بسیاری از کشورهای مختلف دنیا به کار گرفته می شود، تحلیل گران با استفاده از کانال ‌های تلگرامی که سیگنال‌ ها را به‌ صورت های مختلفی اعم از متنی، تصویری و حتی ویدئویی ارسال می ‌کنند.

گروه‌ هایی که به صورت خصوصی و وی آی پی VIP)) هستند برای تعداد محدود و مشخصی از معامله گران و تحلیل گران می باشد، در این گروه ‌ها سیگنال ‌های دقیق تر و اختصاصی ‌تری ارائه می شود که اعضایی محدودی دارند و توجه داشته باشید که معمولا برای عضویت در این دسته از گروه ها در ازای دریافت سیگنال های تخصصی و دقیق حق اشتراک ارائه می ‌شود که اعضای آن باید حق اشتراک آن گروه را پرداخت نمایند.

استخراج سیگنال و سیگنال‌ دهی برای معامله گران چه مزایایی دارد؟

استخراج سیگنال و سیگنال‌ دهی برای معامله گران مزایی بسیاری دارد که اگر به صورت اصولی و مناسب استفاده گردد می تواند مزیت های چشم گیری را در معامله برای معامله گران داشته باشد؛ در ادامه به طور کامل به مزایایی که سیگنال ها دارند اشاره می کنیم:

  • تصمیم گیری سریع ‌تر و راحت تر برای معامله گران
  • کاهش تاثیر احساسات و هیجانات در معامله ها
  • بهره‌ گیری از تجربه تحلیل گران حرفه ‌ای یا الگوریتم‌ های پیشرفته
  • مدیریت بهتر زمان و تمرکز بر استراتژی
  • افزایش دقت ورود و خروج
  • یاد گیری در حین عمل به ویژه برای معامله گران مبتدی و تازه کار
  • نظم و انضباط معامله گران در معامله ها
  • کاهش ریسک و مدیریت سرمایه بهتر

همان طور که می دانید بازارهای مالی محیطی پویا و بسیار سریع هستند و ممکن است قیمت‌ ها در زمان کوتاهی حتی در چند ثانیه تغییر کند، به همین داشتن سیگنال آماده باعث می ‌شود معامله گر بدون اینکه به تحلیل وقت ‌گیر و پیچیده ای نیاز باشد بتواند به ‌سرعت تصمیم بگیرد و فرصت های معاملاتی خود را از دست ندهد.

استخراج سیگنال و سیگنال‌ دهی برای معامله گران چه مزایایی دارد؟

هیجانات و احساس هایی مانند ترس، طمع و شک از بزرگ ‌ترین و خطرناک ترین دشمنان یک معامله گر هستند و می توانند با به دام انداختن آن معامله خود را به ضرر و زیان برسانند؛ از آن جایی که سیگنال‌ ها که بر اساس داده ‌ها و تحلیل‌ های عینی تولید می ‌شوند به کاهش تاثیر احساسات و هیجانات معامله گران کمک می ‌کنند و آنها را در تصمیم ‌گیری منطقی‌ تر جهت می ‌دهند.

تمام معامله ‌گران وقت و شرایط لازم را برای کسب دانش و مهارت برای تحلیل عمیق بازار را ندارند، سیگنال‌ ها این امکان را برلی معامله گران فراهم می‌ کنند تا از دانش تحلیل‌ گران حرفه ‌ای یا الگوریتم ‌های قدرتمند هوش مصنوعی استفاده کنند و کیفیت تصمیم‌ گیری خود را بالا ببرند.

معامله گران به‌ جا اینکه وقت زیادی را برای رصد نمودارها و اخبار صرف کنند  می توانند با کمک سیگنال‌ ها زمان خود را روی مدیریت ریسک، بهینه‌ سازی استراتژی و یادگیری مهارت‌ های جدید متمرکز کنند.

از مزایای سیگنال ها، افزایش دقت ورود و خروج است؛ چرا که سیگنال‌ ها معمولا همراه با نقاط مشخص ورود، حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) ارائه می‌ شوند؛ در همین راستا این موضوع باعث می‌ شود معامله‌ گر با دقت بیشتری پوزیشن‌ های خود را باز و بسته کنند و از حرکات ناگهانی بازار در امان بمانند.

یکی دیگر از مزایایی که سیگنال ها برای معامله گران به ویژه برای معامله گرانی که تازه کار و نو پا هستند دارند این است که می توانند در حین عمل، تحلیل اصولی و دقیق را یاد بگیرند؛ چرا که با بررسی دلایل صدور سیگنال‌ ها معامله گران تازه‌ کار می توانند روش تحلیل و استراتژی ‌های حرفه‌ ای ‌ها را یاد بگیرند و به ‌تدریج به دانش خود اضافه کنند.

نظم و انضباط در معاملات برای معامله گران موضوعی است که با استفاده از تحلیل سیگنال ها به دست می آید؛ استفاده از سیگنال ‌ها باعث می شود یک چارچوب مشخص و انضباطی در سیستم معاملاتی ایجاد شود و از انجام معامله های هیجانی و بدون تحلیل جلوگیری می‌ کند.

از آن جایی که سیگنال‌ ها معمولا با در نظر گرفتن اصول مدیریت سرمایه صادر می‌ شوند باعث می شوند ریسک در معامله کاهش می یابد و مدیریت سرمایه بهتر می شود؛ به عنوان مثال تعیین حجم مناسب معامله یا درصد ریسک معقول از طریق سیگنال ها صورت می گیرد و در نهایت این امر به کاهش زیان‌ های بزرگ احتمالی در معامله کمک می‌ کند.

در نهایت می توان گفت که استخراج سیگنال و سیگنال‌ دهی به معامله‌ گران در معامله کمک می ‌کند تصمیم گیری سریع و منطقی را داشته باشند و از تجربه معامله گران حرفه ای یا الگوریتم‌ های پیشرفته بهره‌ مند شوند و در ریسک های احتمالی موجود در معامله، مدیریت بهتری را داشته باشند و در طول مسیر، استراتژی های شخصی خود را بهبود می دهند و باعث یاد گیری معامله گر می شوند.

آنچه خواهیم خواند

مقالات و مطالب مرتبط با راه‌ های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی

های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی
راه‌ های استخراج سیگنال و نحوه سیگنال‌ دهی در بازارهای مالی
ریبیت فارکس چیست؟
ریبیت فارکس چیست؟
بررسی بروکر فیبوگروپ از پیدایش تا به امروزه
بررسی بروکر فیبوگروپ از پیدایش تا به امروزه
بررسی جامع بروکر آمارکتس از پیدایش تا به امروز
بررسی جامع بروکر آمارکتس از پیدایش تا به امروز
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها